Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bonensalade met tonijn 2
AllerHande november 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
schaaltje
haricots verts
150 g
▢
1
blik
reuzenbonen
400 g
▢
1
kleine
rode ui
▢
½
zakje
verse peterselie
à 30 g
▢
1
eetlepel(s)
rode wijnazijn
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
zout en versgemalen peper
▢
2
tonijnsteaks
Instructies
Haricots verts schoonmaken en in ruim water met zout in ca. 3 minuten beetgaar koken.
Overdoen in vergiet en afspoelen met koud water.
Reuzenbonen afgieten.
Ui pellen en in flinterdunne ringen snijden.
Steeltjes van peterselie snijden, blad fijnhakken.
In kom dressing kloppen van azijn, 3 eetlepels olie, zout en peper.
Boontjes, ui en peterselie door dressing scheppen.
Grillpan verhitten tot gloeiend heet.
Tonijnsteaks halveren en bestrijken met resterende olie.
Vis royaal bestrooien met peper en aan beide zijden ca. 1 minuut grillen (de kern moet rauw blijven).
Bonensalade over vier borden verdelen, tonijn erop leggen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Salade
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk