Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Bonenschotel met Gegrilde St. Jacobschelpen en Spek
Een rijke bonenschotel met verse kruiden en aardappelpuree, geserveerd met gegrilde St. Jacobschelpen omwikkeld met spek. Een culinaire traktatie!
Porties:
4
personen
(plus eventuele weektijd voor gedroogde bonen)
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Zeef
grillpan
Staafmixer of keukenmachine
scherp mes
snijplank
Ingrediënten
▢
400
g
verse bonen
of gedroogde bonen, 12-24 uur geweekt in koud water
▢
1
tomaat
met schil
▢
1
bol
knoflook
▢
3-4
laurierblaadjes
▢
Paar
takjes rozemarijn
samengebonden
▢
Paar
takjes tijm
samengebonden
▢
Paar
takjes bonenkruid
samengebonden
▢
1
aardappel
geschild en gehalveerd
▢
8
St.
Jacobschelpen
▢
8
plakjes
ontbijtspek
▢
Olijfolie
voor bakken en op smaak brengen
▢
1
eetlepel
azijn
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Breng ruim water aan de kook en voeg de bonen toe.
Voeg de tomaat met schil, de hele bol knoflook, laurierblaadjes en de samengebonden takjes rozemarijn, tijm en bonenkruid toe.
Voeg de gesneden aardappel toe aan de pan.
Laat het geheel 40 minuten zachtjes koken tot de bonen gaar zijn.
Giet 3/4 van het water af en verwijder de samengebonden kruiden.
Pel de tomaat en pers de zachte knoflook uit.
Pureer deze samen met de gekookte aardappel tot een gladde moes.
Voeg olijfolie, azijn, peper en zout toe aan de bonen en roer goed door.
Meng vervolgens de moes door de bonen.
Omwikkel de St.
Jacobschelpen met een plakje spek.
Verhit een grillpan met een beetje olijfolie en zout, bak de schelpen goudbruin aan beide kanten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze bonenschotel met een lichte, droge witte wijn zoals een Viognier of een frisse Albariño.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
26
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Italië
/
Mediterraan
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Feestdagen etc
Pasen