Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bonenstamppot met Gehakt en Romige Tomatensaus
Een smeuïge stamppot met aardappelen, snijbonen, witte bonen en gekruid gehakt in een romige tomatensaus. Een heerlijk en voedzaam gerecht!
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
Koekenpan
pureestamper
Ingrediënten
▢
700
g
kruimige aardappelen
▢
150
g
panklare snijbonen
▢
1
potje
witte bonen
350 g
▢
½
dl
melk
▢
Boter
▢
1
eetlepel
Silvo Kruidenmix Stamppot Boerenkool
▢
2
vleestomaten
▢
1
ui
▢
1
eetlepel
olijfolie
▢
250
g
gehakt
▢
½
theelepel
paprikapoeder
mild
▢
¼
theelepel
knoflookpoeder
▢
½
theelepel
zout
▢
2
eetlepels
tomatenketchup
▢
1
eetlepel
crème fraîche
Instructies
Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleinere stukken.
Breng de aardappelen aan de kook in een pan met water en een snufje zout.
Voeg na 5 minuten de snijbonen toe en kook alles nog ongeveer 10 minuten tot de aardappelen gaar zijn.
Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water en laat uitlekken.
Snijd de tomaten in parten, verwijder de zaadjes en het vocht, en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Snipper de ui fijn.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
Voeg het gehakt toe en bak het op hoog vuur rul en goudbruin.
Voeg de tomatenblokjes, paprikapoeder, knoflookpoeder en zout toe en bak 1 minuut mee.
Roer de tomatenketchup en crème fraîche door het gehaktmengsel en laat kort pruttelen.
Giet de aardappelen en snijbonen af en stamp ze fijn met een pureestamper.
Roer de melk, boter en kruidenmix door de stamppot tot een smeuïge puree ontstaat.
Schep de witte bonen door de stamppot en laat nog enkele minuten doorwarmen.
Schep de stamppot op borden en verdeel het gehaktmengsel ernaast of eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Merlot, past perfect bij de rijke smaken van deze bonenstamppot met gehakt.
Voedingswaarden
Calories:
520
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter