Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bonte groentetaart met ananas
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
courgette
▢
1
blikje
ananas schijven
à 4 stuks
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
traditioneel
▢
400
gr
Italiaanse roerbakgroenten
▢
peper
▢
zout
▢
1
blik
croissantdeeg
Danerolles
▢
3
eieren
▢
125
ml
crême fraiche
▢
150
g
geraspte jonge kaas
Instructies
Was en snijd de courgette in dunne plakjes.
Laat de ananas uitlekken en snijd de schijven in stukjes.
Verhit de olie en bak de ui, courgette en de paprika 5 minuten.
Schep de ananas erdoor.
Breng de groenten op smaak met peper en zout.
Bekleed een lage taart- of quichevorm (26 cm ø) met het croissantdeeg en verdeel de groenten over de bodem.
Klop de eieren los en meng de crème fraîche, de helft van de kaas en peper en zout naar smaak erdoor.
Schenk het eimengsel over de groenten en strooi er de rest van de kaas over.
Bak de taart in een voorverwarmde oven (200 °C) in ± 40 minuten goudbruin en gaar.
Laat de taart uit de oven 5 minuten rusten en snijd hem in punten.
Lekker met ijsbergsla met knoflookdressing.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Sacred Hill, Chardonnay, wit, Australië
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch