Snijd de ciabatta in dunne plakjes en leg deze op een bakplaat.
Besprenkel met olijfolie en een snufje zout.
Bak de ciabatta plakjes in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin en knapperig zijn, ongeveer 10-12 minuten.
Haal uit de oven en laat afkoelen.
Verwijder eventuele korstjes van de brie en snijd de brie in stukjes.
Maal de brie samen met de appelstroop in een foodprocessor of hakmolen tot een gladde crème.
Hak de walnoten grof en pluk de tijmblaadjes van de takjes.
Snijd de verse vijg in dunne plakjes.
Schep de brie crème in een serveerschaal en strijk glad met een spatel.
Verdeel de gehakte walnoten, gedroogde cranberries, tijmblaadjes en plakjes vijg over de brie crème.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Borrel Brie dip met de zelfgemaakte toastjes.
Wijnadvies:
Deze Borrel Brie dip met zijn romige textuur en zoete tonen van appelstroop past uitstekend bij een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay. De frisse en fruitige smaken van de wijn vullen de smaak van de brie en de tijm goed aan.