Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Borsjtsj 1
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
rundvlees
▢
250
gram
rode bieten
▢
400
gram
witte kool
▢
400
gram
aardappels
▢
1
wortel
▢
1
peterseliewortel
▢
1
ui
▢
blikje
tomatenpuree
▢
enkele
tomaten
verse
▢
20
gram
spek
gezouten
▢
1
eetlepel
boter
▢
4
teentjes
knoflook
▢
2
eetlepels
azijn
3% of 1 eetlepel citroensap
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
laurierblad
▢
allspice
▢
zout
peperkorrels
▢
2
dl
room
dikke
▢
peterselie
fijngehakte
▢
venkel
fijngesneden
Instructies
Kook het vlees in 1 3/4 liter water met wat zout en laurier, maar laat het vlees niet te lang koken.
Neem het uit de pan en zeef de bouillon.
Laat de bieten 30 minuten stoven en voeg boter, tomatenpuree, azijn en wat bouillon toe.
Bak de wortel en de uien in boter, voeg bloem toe, voeg wat bouillon toe enbreng aan de kook.
Voeg bij de rest van de bouillon de geschaafde kool en de aardappelen.
Breng aan de kook en voeg het bietenmengsel toe.
Kook nog 15 minuten en voeg dan de gebakken groenten en de kruiden toe.
Kook alles gaar.
Breng de soep terug aan de kook en zet de pan dan enige tijd op de aanrecht.
Leg onder in elk bord wat vlees; giet daar de soep op en glij daarover een lepel room; bestrooi met peterselie en venkel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Rusland