Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Borsjtsj 5
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
grote
ui
▢
100
g
knolselderij
▢
3
aardappels
▢
1
prei
▢
500
g
runderborstlappen
▢
20
g
boter
▢
1
teentje
knoflook
▢
200
g
witte kool
▢
1
bouquet garni
▢
3
spaanse pepers
▢
1
eetlepel
wijnazijn
▢
1
theelepel
suiker
▢
2
blik
tomatenpuree
▢
fijngesneden peterselie
▢
350
g
gekookte rode bietjes
▢
zout
▢
peper
▢
1,25
dl
zure room
Instructies
Snijd de ui, de winterwortel, de knolselderij, de aardappels en de prei in stukjes.
Snijd het vlees in stukken van 2 centimeter.
Verhit de boter in een pan en bak het vlees aan alle kanten bruin.
Voeg de gesneden groenten en de geperste knoflook toe en fruit deze even mee.
Giet er 1,5 liter warm water op en doe de gesneden witte kool en het bouquet garni erbij.
Laat dit minstens 1 uur, tegen de kook aan, trekken.
Verwijder de pitjes van de Spaanse pepers en snijd deze in reepjes.
Voeg de reepjes, de wijnazijn en de suiker aan de soep toe.
Roer de tomatenpuree erdoor en de fijngesneden peterselie.
Laat het nog een half uur trekken.
Pureer de bietjes in de keukenmachine en doe deze bij de borsjtsj.
Breng op smaak met zout en peper en roer tenslotte de zure room erdoor.
Laat de soep niet meer koken.
Serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Rusland