Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Borsjtsj 6
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
pruimen
gedroogde / zonder pit
▢
300
rode bieten
gekookte
▢
1
ui
▢
2
worteltjes
▢
1
kruidenbouillontablet
▢
1
theelepel
maïzena
▢
1
deciliter
zure room
Instructies
Week de pruimen 6 uur in ruim water.
Rasp de bietjes, pel en snipper de ui en snijd de schoongemaakte worteltjes in plakjes.
Breng deze groenten met het verkruimelde bouillontablet aan de kook met zoveel water, dat de groenten onder staan.
Pureer de groenten in de blender of met de foodprocessor, doe de puree over in een pan en breng op smaak met zout en peper.
Roer van de maïzena en enkele eetlepels water een glad papje en bind de soep hiermee.
Schakel de hittebron uit en roer de zure room door de soep.
Verdeel de bietensoep over de borden en garneer met een pruim.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Rusland