Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bortsch
Uit het boekje van Tesselschade - Arbeid Adelt uit 1958
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1½
liter
sterke bouillon
waarin gewone soepgroenten hebben meegekookt,
▢
3
gekookte
bieten en
▢
1
rauwe biet
▢
azijn
▢
peper
▢
zout
▢
slagroom.
Instructies
Snijd de bieten in schijven en kook ze zachtjes in de bouillon tot
deze mooi rood van kleur is.
Zeef door een fijne zeef of lap en giet in de pan terug.
Voeg peper, zout en ongeveer 1 dessertlepel azijn toe.
Serveer zeer warm.
De soep is dan dun, helder en rood.
Bij het opdienen doet men een lepel geslagen room boven op de soep in iedere kop of bord.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Rusland