Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bosnische kip met tarwe
Porties:
3
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kippenbouten
▢
flink zout
▢
120
g
grove bulgur
▢
20
g
gesmolten boter
▢
2
theelepels
scherp paprikapoeder
▢
tabascosaus
Instructies
Kook de kip in ½ l water met zout in ± een uur gaar.
Week de bulgur een kwartier in lauw water en laat uitlekken.
Leg de bulgur halverwege de kooktijd bij de kip.
Giet de bouillon af en bewaar hem.
Neem het vlees van het been.
Pureer het vlees en de bulgur met een staafmixer; gebruik zo nodig nog wat bouillon.
Strijk het mengsel in een warme schaal uit en versier bovenop met de paprikaboter (en een randje peterselie).
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er een gemengde salade bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
Land van herkomst
Bosnië