Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bosuikoekjes met dipsaus
Porties:
4
Stuks
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
wachten
30
minuten
min
Total time
1
uur
uur
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
Ingrediënten
▢
275
g
bloem
▢
8
eetlepels
sojasaus
licht
▢
3
theelepels
sesamolie
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
2
theelepels
suiker
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
1
rode peper
fijngehakt
▢
6
bosuitjes
in ringetjes
▢
50
g
boter
hard, in blokjes
▢
2
eetlepels
olie
Instructies
Voorbereiden
Bloem in kom doen en geleidelijk 125 ml kokend water erdoor roeren.
Mengsel tot soepel en zacht deeg kneden.
Als deeg te droog is nog 1-2 eetlepels water toevoegen.
Afgedekt 30 minuten laten rusten.
In kommetje sojasaus mengen met 1 theelepel sesamolie, citroensap, suiker, knoflook en rode peper.
Eenderde van bosuitjes door dipsaus mengen.
Dipsaus minstens 15 minuten laten staan.
Bereiden
Werkvlak invetten met rest van sesamolie.
Van deeg lange rol vormen.
Rol in 6 gelijke stukken snijden.
Stukken deeg tot platte, ronde koeken van ca. 20 cm doorsnee uitrollen.
Rest van bosuitjes en blokjes boter over midden van deegrondjes verdelen.
Bestrooien met wat zout.
Randen van deeg over uitjes naar binnen vouwen.
Goed dichtvouwen en tot ballen rollen.
EÚn deegbal weer uitrollen tot ronde koek van ½ cm dik.
In koekenpan beetje van olie verhitten en hierin koek 3 minuten per kant bakken.
Rest van deegballen op zelfde manier uitrollen en tot koeken bakken.
Koeken in punten snijden en serveren met dipsaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker als snack.
Voedingswaarden
Calories:
470
kcal
|
koolhydraten:
64
g
|
Protein:
11
g
|
Vet:
19
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
Land van herkomst
China
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch