Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bosuisoep met sesamzaadjes
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
port- of sherryglazen inh. à 150 ml
staafmixer
Ingrediënten
▢
peper
▢
zout
▢
15
g
boter
▢
bosuitjes
in dunne ringetjes
▢
2
theelepel
Kerriepoeder
▢
1
potten Lacroix Visfond
▢
1
theelepel
sesamzaad
▢
5
deciliter
slagroom
Instructies
Smelt de boter in een pan met dikke bodem en fruit de bosui met het kerriepoeder op een halfhoog vuur in ± 5 minuten glazig.
Voeg de fond toe en laat alles op een heel laag vuur, met de deksel op de pan, ± 10 minuten zachtjes koken.
Rooster intussen de sesamzaadjes in een droge koekenpan lichtbruin.
Schud ze op keukenpapier.
Pureer de soep met een staafmixer en schenk de soep door een zeef in een schone pan.
Proef de soep en voeg zo nodig peper en zout naar smaak toe.
Voeg de room toe en breng de soep tegen de kook aan.
Schenk in de glazen, strooi het sesamzaad erover en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch