Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Boter letter en kerst krans
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
80
gram
bloem
▢
1
snufje
zout
▢
120
gram
boter
▢
4
eetlepel
water
▢
180
gram gemalen
amandelen
▢
180
gram
basterdsuiker
▢
1
ei
▢
½
citroen
▢
4
druppel(s)
amandelaroma
▢
1
ei
Instructies
Zeef de bloem met het zout, snijd er met 2 messen 30 gr. boter in fijn.
Bind het met water tot een elastisch deeg.
Rol het deeg uit in een rechthoek en bedek 2/3 van het deeg met de helft van de overgebleven boter.
Vouw het deeg in drieën op.
Rol het deeg weer uit en doe hetzelfde met de rest van de boter laat het deeg ca. 30 minuten op een koele plaats rusten.
Rol het deeg uit tot een lange strook van 10 cm breed.
Meng alle ingredienten voor de amandelspijs door elkaar en maak er een lange worst van, iets korter dan het deeg.
Leg de amandelspijs op het deeg.
Vouw het deeg om de amandelspijs en plak de rand en de beide uiteinden met wat losgeklopt ei vast.
Maak er een letter 'm' van en bestrijk deze met de rest van het ei.
Laat de boterletter in de oven bij 230 graden goudbruin worden en op de bakplaat wat afkoelen.
De kerstkrans wordt op dezelfde wijze gemaakt als de boterletter; maak er een ring van en bestrijk deze met abrikozenjam, aangelengd met wat sherry.
Garneer de krans met bigarreaux, amandelen en angelica.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst