Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Boterkoek met rozemarijn en abrikozen
AllerHande juli 2002
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Oven
Ingrediënten
▢
50
g
gewelde abrikozen
▢
50
g
hazelnoten
▢
1
takje
rozemarijn
▢
300
g
patentbloem
▢
250
g
witte basterdsuiker
▢
250
g
koude boter
▢
zout
▢
1
ei
▢
1
eetlepel(s)
boter om in te vetten
Instructies
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Abrikozen in stukjes knippen.
Hazelnoten grof hakken.
Naalden van takje rozemarijn rissen en zeer fijnhakken.
Boven beslagkom bloem en basterdsuiker zeven.
Boter in 3 plakken snijden en op bloemmengsel leggen.
Boter met twee messen in kleine stukjes snijden.
Abrikozen, hazelnoten, rozemarijn en snufje zout aan bloemmengsel toevoegen.
Met koele hand snel tot samenhangende deegbal kneden.
Bakplaat invetten.
Op bakplaat koek vormen van deeg.
Ei loskloppen met een lepel water.
Bovenkant van deeg met ei bestrijken.
Boterkoek in ca. 20 minuten goudbruin en gaar bakken.
Laten afkoelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
De plaatkoek wordt mooi vierkant door zelf van bakpapier een bakvorm op maat te vouwen en deze in de hoeken met paperclips vast te zetten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Koek
/
Taart
Land van herkomst
Nederland