Deze botermalse zandkoekjes zijn heerlijk knapperig aan de rand, zacht van binnen en ideaal voor Kerst, Sinterklaas of een simpel geluksmoment met thee of koffie.
Snijd de koude boter in kleine stukjes en meng deze door het bloemmengsel tot een korrelige structuur ontstaat.
Voeg de eierdooier toe en kneed het geheel snel tot een samenhangende deegbal.
Wikkel deze in plasticfolie en laat het deeg minimaal dertig minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Bestuif het werkblad licht met bloem en rol het deeg uit tot een lap van ongeveer veertig bij veertig centimeter, drie tot vier millimeter dik.
Steek koekjes uit met vormpjes of een glas.
Leg de koekjes met enige tussenruimte op de bakplaat en bak ze vijftien tot twintig minuten in het midden van de oven tot ze licht goudbruin zijn.
Laat de koekjes iets afkoelen voordat je ze verplaatst zodat ze mooi stevig worden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de zandkoekjes met een kop warme chocolademelk of een glas warme winterthee. Ook heerlijk om te dippen in een romige cappuccino.
Wijnadvies:
Een zachte zoete dessertwijn past verrassend goed bij de boterige structuur en lichte zoetheid van deze koekjes.
Een kleine luxe voor koude winterdagen.