Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Boulanee
is een platbrood uit Afghanistan, gebakken of gebakken met een groentevulling. Het heeft een dunne korst en kan worden gevuld met verschillende ingrediënten, zoals aardappelen, linzen, pompoen, bieslook of prei
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
grote
aardappels
▢
450
rundergehakt rul
▢
½
theelepel
zwarte peper
▢
½
theelepel
zout
▢
½
theelepel
gemalen koriander
▢
loempiavellen
▢
1
eetlepel
maïsolie
▢
grote
braadpan
▢
tomatensaus
▢
¼
theelepel
cayennepeper
▢
½
bos(jes)
fijngesneden lente-uitjes
Instructies
Was 4 grote aardappelen en kook ze in ± 20 minuten gaar.
Bak 450 rundergehakt rul met 1/2 theelepel zwarte peper, 1/2 theelepel zout en 1/2 theelepel gemalen koriander.
Giet de gare aardappelen af, pel ze en maak er een gladde, luchtige puree van.
Vermeng de puree met het gehaktmengsel, 1/2 theelepel zout, 1/2 theelepel gemalen koriander, 1/4 theelepel cayennepeper, 1/2 bosje verse koriander en 1/2 bosje fijngesneden lente-uitjes.
Leg loempiavellen op een plat, schoon werkvlak en schep op het midden van elk vel een deel (niet te veel) van de vulling.
Doop uw vinger in water, maak de randen van de loempiavellen een beetje vochtig, vouw de vellen tot een driehoek en plak de randen op elkaar.
Verhit op middelhoog vuur ± 1 eetlepel maïsolie in een grote braadpan en sauteer de boulanee daarin in 4-5 minuten lichtbruin.
Voeg zo nodig nog wat olie toe.
Serveer de boulanee met tomatensaus of met een andere saus op yoghurtbasis.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Land van herkomst
Afganistan