Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bourgondische Biersoep met Rodenbach en Spek
Deze rijke, hartige biersoep met Rodenbach, spek, paddenstoelen en groenten is een ware smaakexplosie. Perfect voor een herfstige avond met een Belgisch biertje!
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
schuimspaan
staafmixer
snijplank
mes
Ingrediënten
▢
100
g
boter
▢
200
g
gerookt spek
in blokjes
▢
20
kleine
uitjes
▢
250
g
verse kampernoelies
of andere paddenstoelen, in plakjes
▢
2
preien
in ringen
▢
2
stengels
bleekselderij
in stukjes
▢
2
wortels
in plakjes
▢
2
aardappels
in blokjes
▢
660
ml
Rodenbach
2 flesjes
▢
1
l
vleesbouillon
▢
1
laurierblad
▢
1
takje
tijm
▢
1
peterseliewortel
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
▢
2
el
verse peterselie
fijngehakt
▢
1
el
verse bieslook
fijngehakt
Instructies
Smelt de boter in een grote pan en bak het spek op middelhoog vuur tot het goudbruin is.
Haal het spek met een schuimspaan uit de pan en leg apart.
Bak de kleine uitjes in hetzelfde vet tot ze goudbruin zijn, haal ze uit de pan en leg bij het spek.
Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort tot ze licht gekaramelliseerd zijn.
Haal ze uit de pan en leg apart.
Doe de prei, bleekselderij, wortels en aardappels in de pan en bak ze kort aan.
Voeg het laurierblad, de tijm en de peterseliewortel toe.
Schenk de vleesbouillon en de Rodenbach erbij en breng aan de kook.
Laat de soep 30 minuten op laag vuur zachtjes koken met de deksel op de pan.
Verwijder het laurierblad en de peterseliewortel en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde textuur.
Voeg het spek, de uitjes en de paddenstoelen weer toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout.
Laat de soep nog even kort doorkoken en bestrooi voor het serveren met verse peterselie en bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stevig stuk boerenbrood en een extra glas Rodenbach voor de ultieme smaakbeleving.
Wijnadvies:
Niet van toepassing, deze soep combineert het beste met een Belgisch roodbruin bier zoals Rodenbach.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
2.2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Herfst
Feestdagen etc
oktoberfest