Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bourgondische Mosselen à la Bocuse
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
3
kg
mosselen
▢
10
gram
boter
▢
200
gram
doorregen spek
in blokjes gesneden
▢
300
gram
verse champignons
schoongemaakt en gehalveerd
▢
1
fles rode wijn
▢
3
bosjes sjalotten
in reepjes gesneden
▢
3
teentjes
knoflook
in dunne plakjes gesneden
▢
4
wortelen
in reepjes gesneden
▢
1
stengel
bleekselderij
▢
1
takje
tijm
▢
Maizena
▢
Crème fraîche
▢
1
glas
cognac
▢
Zout en peper naar smaak
▢
3
eetlepels
gehakte peterselie
Instructies
Bak het spek in de boter tot het knapperig is.
Blus af met ongeveer 1/3 liter rode wijn.
Voeg de knoflook, sjalotten en wortelen toe aan de pan en kook tot de wortelen gaar zijn (eventueel eerst 2-3 minuten voorgaren in de magnetron).
Voeg nog eens 1/3 liter rode wijn toe, samen met de champignons, bleekselderij en tijm.
Laat kort sudderen.
Verwijder de bleekselderij uit de pan en houd apart.
Voeg de mosselen toe en laat alles zachtjes koken tot de mosselen openstaan, ongeveer 15 minuten.
Verwarm ondertussen een grote schaal in de oven.
Schep de mosselen en groenten in de verwarmde schaal en houd warm.
Voeg de laatste 1/3 liter rode wijn toe aan het kooknat, bind het met maizena en roer de crème fraîche erdoor.
Breng de saus op smaak met zout, peper en cognac.
Giet de saus over de mosselen en garneer met de apart gehouden bleekselderij en gehakte peterselie.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een robuuste rode wijn, bijvoorbeeld een Bourgogne of een Bordeaux, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vis
/
Zeevruchten
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij