Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bourgondische Runderstoofpot met Bier en Mosterd
Een rijke en smaakvolle Bourgondische runderstoofpot, perfect voor koude dagen.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
3
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
houten lepel
Ingredients
▢
1
ui
in stukjes gesneden
▢
3
winterwortels
in plakjes gesneden
▢
250
g
champignons
in vieren gesneden
▢
40
g
boter
▢
100
g
ontbijtspek
in blokjes gesneden
▢
700
g
runderpoelet
▢
Zout
▢
Peper
▢
1-2
eetlepels
mosterd
▢
1
flesje
bier
▢
1
appel
geschild en in stukjes gesneden
▢
2
eetlepels
maïzena
▢
⅛
liter
slagroom
▢
3
eetlepels
peterselie
gehakt
Instructions
Maak de groenten schoon en snijd de ui, wortels en champignons.
Verhit de boter in een braadpan en bak de spekblokjes circa 1 minuut.
Voeg het runderpoelet toe en bak het rondom bruin.
Voeg de ui, een derde van de wortels en een derde van de champignons toe.
Breng op smaak met zout, peper en 1 eetlepel mosterd.
Giet het flesje bier erbij.
Breng het geheel aan de kook, dek de pan af en laat 2 uur stoven.
Roer af en toe.
Voeg de resterende wortels en champignons toe, samen met 3 dl water.
Laat het opnieuw aan de kook komen en laat nog 45 minuten stoven.
Voeg de stukjes appel toe en laat 10 minuten stoven.
Roer de maïzena glad met de slagroom en voeg dit al roerende toe aan de stoofpot.
Roer tot het geheel is gebonden en breng op smaak met zout en peper.
Strooi gehakte peterselie over de stoofpot en serveer met aardappelpuree, rijst of vers brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Bourgogne of een Bordeaux past perfect bij de rijke smaken van deze runderstoofpot.
Voedingswaarden
Calories:
440
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
38
g
|
Vet:
24
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Stoofpot
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter