Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Braadworst met appel-honing zuurkool en peterseliekrieltjes
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
1
pakje
GoodBite Braadworst
4 stuks, C1000
▢
zuurkool
▢
witte wijn
▢
jeneverbes
▢
laurierblaadje
▢
1
el
honing
▢
1
Jonagold appeltje
▢
roomboter
▢
voorgekookte krielaardappeltjes
▢
zout
▢
verse
peterselie
▢
bakboter
Instructions
poel de zuurkool goed af om het hele zure eraf te halen en kook deze in een flinke scheut witte wijn goed gaar.
Hoe langer u de tijd heeft om de zuurkool te laten koken hoe zachter deze uiteindelijk zal worden.
Voeg gerust een jeneverbes en een laurierblaadje toe voor de smaak.
Voeg vlak voor het serveren een goede eetlepel honing toe en een in blokjes gesneden Jonagold-appeltje.
Hierdoor blijft deze lekker een beetje knapperig.
Warm de voorgekookte krieltjes zachtjes op in de roomboter en doe hier als laatste een snuf zout bij en een flinke hand versgehakte peterselie.
Bak de braadworsten zo’n 15 minuten in de bakboter.
De bakboter die overblijft kun je gebruiken om een lekkere jus van te maken.
Voeg een beetje water toe, laat dit even inkoken en roer met een houten spatel over de bodem van de pan.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lekkere stevige maaltijd!
Eet smakelijk!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Europa
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch