Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Brabants Roggebrood
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
deegkrabber
bakvorm
Bakpapier
Oven
Ingrediënten
▢
400
g
roggemeel
▢
320
ml
lauw water
▢
200
g
tarwe volkorenmeel
▢
10
g
droge gist of 30 g verse
▢
8
g
zout
▢
10
g
suiker
▢
25
g
boter
▢
1
eetlepel(s)
azijn
Instructies
Meng het volkorenmeel, gist en het zout door het roggemeel.
Voeg het water toe in een kuiltje.
Kneden tot een samenhangend deeg.
Voeg het azijn en de andere ingredienten toe.
Kneden.
Het is deeg is eerst erg los.
Het is daarom gemakkelijk een deegkrabber bij de hand te hebben.
Deel het deeg in 2 gelijke delen.
Vorm de deegstukken in de vorm van je bakvormen.
Je hoeft het niet op te bollen zoals normaal deeg, gewoon in vorm drukken.
Doe de roggebroden in de vormen, duw ze aan.
Dek ook de bovenkant af met bakpapier en sluit het deeg hiermee goed af.
Bak de broden in een voorverwarmde oven van ongeveer 90 graden gedurende 6 u
Notities / Tips / Wijnadvies
(ipv suiker, zout, boter en azijn kan ook 37 g zuurdesem toegevoegd worden)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch