Een romige en voedzame soep met de unieke smaak van brandnetels, op smaak gebracht met oude kaas en een vleugje nootmuskaat. Perfect voor een lente- of voorjaarsmenu!
Was de bosui en snijd deze in ringetjes, inclusief het groen.
Verhit de boter in een pan en smoor de bosui hierin.
Voeg 2/3 van de gehakte en geriste brandnetels en de knoflook toe en laat kort meesmoren.
Schenk de kippenbouillon erbij en voeg de havervlokken toe.
Laat de soep 5 minuten zachtjes koken en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Schenk voor het serveren een scheut slagroom in het bord of de kom.
Voeg wat versgehakte brandnetels toe en giet de hete soep eroverheen.
Garneer eventueel met geraspte extra oude kaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de soep met versgebakken brood of een krokante toast met boter.Wijnadvies:Een frisse, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.