Maak de uien schoon, snijd ze in schijfjes, kook ze gaar in een laagje water met zout en laat ze uitlekken.
Klop de melk met het ei, de tomatenpuree, zout en de kruiden erdoor.
Week de beschuiten in dit mengsel.
Leg de in plakken gesneden kaas, de uien en de geweekte beschuiten in afwisselende lagen in een beboterde vuurvaste schotel; eindig met een laag geweekte beschuit.
Garneer het gerecht met enkele reepjes kaas en bak het in het midden van een op 175°C voorverwarmde oven gedurende ± 40 minuten, tot het gaar is.
Dit Braziliaanse uiengerecht biedt een smaakvolle combinatie van gekookte uien, geweekte beschuiten, kaas en kruiden, gebakken tot een heerlijk hoofdgerecht.
Garneer met gehakte peterselie en serveer warm.
Geniet van deze vegetarische lekkernij!
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze smaakvolle Braziliaanse uienkasserol gaat goed samen met een fruitige rode wijn zoals een Merlot of een Shiraz.