Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verwijder de zaadjes uit de rode pepers en hak ze fijn.
Wrijf het lamsvlees in met zwarte peper en bestrooi het met bloem.
Verhit in een braadpan de olie en bak het vlees op hoog vuur in 4-6 minuten bruin.
Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak ze 2-3 minuten zachtjes mee.
Voeg de kardemom, gemalen koriander, Italiaanse kruiden, rode peper, tomaten, bruine suiker en vleesfond toe.
Meng goed.
Voeg zout naar smaak toe en stoof het vlees met het deksel schuin op de pan gedurende 45-60 minuten, waarbij je af en toe roert.
Verwijder het deksel van de pan en laat het vocht in 15-20 minuten verdampen tot er een dikke saus ontstaat.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze Zuid-Afrikaanse Lamsvlees Stoofpot, ook wel bekend als "Bredie", met gekookte aardappels. Voor een extra pit kun je een hele rode peper ter decoratie op elk bord leggen (niet opeten!).
Wijnadvies:
Deze stoofpot gaat goed samen met een stevige rode wijn zoals een Shiraz.