Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brietaartjes met groene aspergetips
AllerHande jubileumnummer 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
plakjes
roomboter bladerdeeg
diepvries, pak à 450 g
▢
100
g
groene aspergetips
▢
200
g
roombrie
in plakken
Instructies
Oven voorverwarmen op 225 °C .
Bladerdeeg op werkvlak uitspreiden en in 10 minuten laten ontdooien.
Van aspergetips plakje van onderkant snijden.
In pan met kokend water en zout aspergetips in 3 minuten beetgaar koken.
In zeef onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken.
Bakplaat bekleden met bakpapier.
Plakjes bladerdeeg halveren en naast elkaar op bakplaat leggen.
Brie erover verdelen.
Aspergetips op brie leggen.
In midden van oven brietaartjes in 15-20 minuten bakken, tot deeg goudbruin en krokant is en
brie gesmolten.
Taartjes eventueel op een pluk friséesalade op vier borden leggen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Ook lekker als hapje bij een glas wijn, voor acht personen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Kaas
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch