Meng de zachte boter met geraspte citroenschil en een paar druppels citroensap om citroenboter te maken.
Bestrijk de sneetjes briochebrood aan beide kanten dun met de citroenboter.
Snijd elk sneetje brood in 6 blokjes.
Bak de blokjes briochebrood in een droge koekenpan goudbruin en knapperig.
Snijd de brie in 8 plakken en verdeel elke plak in 3 stukken.
Was de rode en witte druiven en dep ze droog.
Steek aan 8 spiesen om en om: 3 rode druiven, 3 blokjes briochebrood, 3 witte druiven en 3 stukjes brie.
Voor kleinere spiesjes gebruik je per spiesje: 1 rode druif, 1 blokje briochebrood, 1 witte druif en 1 stukje brie.
Leg de spiesjes op een schaal en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een extra schaaltje citroenboter om in te dippen.Wijnadvies:Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichtzoete Chenin Blanc past uitstekend bij dit gerecht.