Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccoli-Koek met Kip en Kruiden
Porties:
3
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
Koekenpan
Spatel
Ingrediënten
▢
500
gram
broccoli
fijn gesneden
▢
200
gram
kipfilet
in blokjes
▢
3
eieren
▢
Zout
peper en Provençaalse kruiden naar smaak
▢
1
eetlepel
bakpoeder
▢
Olie om in te bakken
Instructies
Voorbereiding:
Snijd de broccoli fijn en de kipfilet in kleine blokjes.
Klop de eieren los in een kom.
Mengsel Voorbereiden:
Doe de fijn gesneden broccoli en kipblokjes in een grote kom.
Voeg de bakpoeder toe en roer goed door.
Voeg de losgeklopte eieren, zout, peper en Provençaalse kruiden toe en meng alles goed door elkaar.
Bakken:
Verhit een flinke scheut olie in een grote koekenpan op hoog vuur.
Giet het broccoli- en eimengsel in de pan en temper het vuur.
Laat het mengsel ongeveer 20 minuten bakken totdat het een stevige koek vormt.
Omdraaien en Doorbakken:
Draai de koek voorzichtig om met behulp van een spatel en bak de andere kant nog eens 5-10 minuten totdat deze goudbruin en gaar is.
Houd de koek goed in de gaten om te voorkomen dat deze aanbrandt.
Serveren:
Snijd de broccoli-koek in stukken en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge rosé.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kip
Land van herkomst
Nederland