Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en bak hierin de fijngehakte ui, bleekselderij en broccoli zo snel mogelijk om en om.
Zet het vuur lager en laat de groenten 15-20 minuten zacht stoven.
Neem de groenten uit de soeppan, laat ze koelen en pureer ze in een blender, samen met de kerrie en het paprikapoeder.
Verwarm de kippenbouillon goed in de soeppan goed, voeg er de gepureerde groenten bij en verwarm alles nog ± 10 minuten goed.
Schep voor het serveren de room in de soepborden, schep daar de soep op, voeg een flinke scheut De Zeezuiper toe en garneer met de maïskorrels en de fijngehakte rode paprika.
Voeg naar smaak zout en versgemalen peper toe.
Geef er stokbrood bij en drink er een goed gekoeld glas De Zeezuiper bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
De Zeezuiper is een bier van de Scheldebrouwerij, Rangeerstraat 1, industrieterrein B 4431 NL 's-Gravenpolder. Het bier is te koop bij gespecialiseerde slijterijen en bierwinkels.