Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccoli met tofu
Snel te maken en Slank
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
800
g
broccoli
▢
75
g
boter of margarine
▢
2
zakken aardappelschijfjes
à 450 g
▢
2
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepel(s)
balsamicoazijn
▢
1
pak
tofu
375 g
▢
2
takjes
tijm
▢
zout
▢
peper
Instructions
Broccoli wassen, schoonmaken en in de lengte in dunne plakjes snijden.
In koekenpan 25 g boter verhitten.
Aardappelschijfjes bakken volgens gebruiksaanwijzing.
Knoflook pellen en in plakjes snijden.
In braadpan rest van boter verhitten.
Knoflook ca. 2 minuten zachtjes bakken.
Azijn en 3 eetlepels water toevoegen en geheel ca. 1 minuut koken.
Broccoli toevoegen en ca. 6 minuten smoren.
Intussen tofu in 4 dikke plakken snijden.
Tijmblaadjes van takjes halen.
Broccoli uit pan halen en warmhouden.
Tofu en tijm in broccolipan leggen en tofu ca. 2 minuten per kant bakken.
Zout en peper erover strooien.
Broccoli over vier borden verdelen.
Tofu erop leggen en bakvet erover gieten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Aardappelschijfjes er apart bij serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vleesvervangers
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch