Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccoli omelet met zalm
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
pan
kommetje
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
middelgrote vastkokende aardappel
▢
300
g
broccoli
▢
zout
▢
1
sjalotje
▢
½
kropje eikebladsla
▢
2
eetlepel(s)
geraspte mierikswortel
Khne,
▢
4
eetlepel(s)
zure room
▢
4
plakjes
licht roggebrood
▢
1
eetlepel(s)
olie
▢
200
g
gerookte zalm
á 100 g, AH,
▢
4
eieren
▢
⅛
liter
slagroom
▢
peper
Instructies
VOORBEREIDEN:
Aardappel schillen, wassen en in blokjes snijden.
Broccoli schoonmaken, kleine roosjes van stronk snijden (stronk wordt niet gebruikt) en wassen.
In pan met ruim water en zout aardappelblokjes in ca. 3 minuten beetgaar koken.
Overdoen in vergiet en onder koud stromend water afspoelen.
Broccoli op zelfde manier koken en afspoelen.
Sjalotje pellen en snipperen.
Sla wassen en in vergiet goed laten uitlekken.
In kommetje mierikswortel en zure room door elkaar roeren.
Sneetjes roggebrood diagonaal halveren.
BEREIDEN:
In koekenpan olie verhitten.
Aardappelblokjes al omscheppend in ca. 3 minuten lichtbruin bakken.
Sjalot en broccoli erdoor scheppen en ca. 2 minuten meebakken. Intussen 1/4 deel van zalm in dunne reepjes snijden.
Eieren loskloppen met slagroom, zout en peper.
Zalmreepjes erdoor scheppen.
Eiermengsel over groente schenken.
Mengsel afgedekt in ca. 4 minuten zachtjes laten stollen.
Omelet op deksel keren en onderkant nog ca. 2 minuten bakken.
Omelet in 8 punten snijden.
Sla over vier -borden verdelen.
Omeletpunten erop leggen.
Rest van zalmplakjes losjes dubbelgevouwen en met sneetjes roggebrood naast omeletpunten leggen. Mierikswortelsaus half over zalm scheppen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Lunch
/
Vis
/
Zalm