Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccoli ontbijt brood
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
vierkante broodbak-vorm
Blender
Ingrediënten
▢
1
grote
stronk broccoli
kort gekookt, uitgelekt
▢
250
gram
havermout
▢
700
gram
volkoren boekweitmeel
▢
drie flinke eetlepels psyllium
▢
15
gram
wijnsteen bakpoeder
▢
twee eetlepels ras el hanout
▢
een flinke snuf Keltisch zeezout
▢
5-8
druppel(s)
greensweet-stevia
▢
een eetlepel bieslook
▢
warm water
▢
Om te bestrooien:
▢
ceylon kaneelpoeder
Instructies
Verwarm de oven voor op 195 graden.
Bekleed een grote vierkante broodbak-vorm
Maal in de blender de broccoli met de kruiden en stevia en havermout met een beetje water tot een gladde massa.
Roer dit door de rest van de ingrediënten terwijl je beetjes water toevoegt.
Als de massa mooi smeuïg is geworden , alles in de vorm storten en goed aandrukken.
Bestrooi het brood royaal met kaneel.
Bak het brood in het midden van de oven gaar in ongeveer 60 minuten, blijf tussentijds goed controleren.
Laat afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Ontbijt