Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccoli-Zalmtaart met Mosterd en Dille
Deze broccoli-zalmtaart met een vleugje mosterd en dille is een smaakvolle en gezonde optie voor een diner. Makkelijk te bereiden in de oven voor een heerlijke maaltijd!
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
koksmes
kom
Ovenschaal of bakvorm
aluminiumfolie
Garde
Ingrediënten
▢
500
g
broccoli
in kleine roosjes
▢
200
g
gerookte zalm
in stukjes gesneden
▢
1
el
mosterd
▢
½
tl
dille
▢
4
eieren
▢
200
g
slagroom
▢
Geraspte kaas
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Kook of stoom de broccoliroosjes gaar.
Snijd de schil van de stam van de broccoli, maak kleine stukjes van de stam en kook of stoom deze mee.
Breek de eieren in een grote kom.
Voeg de slagroom, mosterd, dille, peper en zout toe en klop het geheel tot een luchtig mengsel.
Verdeel de broccoli over een ingevette ovenschaal of bakvorm en schik de stukjes zalm erover.
Giet het eimengsel over de broccoli en zalm in de schaal.
Bedek de schaal met aluminiumfolie en bak de taart afgedekt 20 minuten in de oven op 180°C.
Verwijder het aluminiumfolie en bak de taart nog eens 45 minuten onbedekt op 160°C.
Als de broccoli dreigt te verbranden, bedek de taart dan opnieuw met folie en verleng de baktijd iets.
Voeg de laatste 7 minuten geraspte kaas toe en bak tot de kaas gesmolten en lichtbruin is.
Laat de taart enkele minuten afkoelen voor het aansnijden en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.8
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Vis