Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolisalade met Warme Vinaigrette en Spekjes
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Steelpan
Ingrediënten
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
125
g
magere spekreepjes
Provençaals
▢
600
g
broccoli
in roosjes
▢
3
bosuitjes
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
Zout
▢
Versgemalen zwarte peper
Instructies
Verhit in een koekenpan ½ eetlepel olijfolie en bak hierin de spekreepjes gedurende 5 minuten knapperig.
Kook ondertussen de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout gedurende 3-4 minuten tot ze beetgaar zijn.
Spoel de broccoli af onder koud water en laat goed uitlekken in een vergiet.
Meng de uitgelekte broccoliroosjes en de spekjes in een schaal.
Snijd de bosuitjes in smalle ringetjes.
Verwarm in een steelpan de resterende olijfolie met het citroensap zachtjes, al kloppend met een garde.
Voeg de bosuitjes toe aan de warme vinaigrette en verwarm kort mee.
Breng de vinaigrette op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
Schenk de warme vinaigrette over de broccoli en spekjes in de schaal.
Meng alles voorzichtig door elkaar.
Serveer deze heerlijke broccolisalade met warme vinaigrette als bijgerecht, perfect bij gegrilde biefstuk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Tips:
Voeg voor extra smaak een halve eetlepel fijngehakte kappertjes toe aan de vinaigrette.
Wijnadvies:
Deze salade gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, of een frisse witte wijn, zoals een Chardonnay.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch