Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolistamppot met gruyère
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
aardappels
▢
zout
peper
▢
1
liter
frituurolie
▢
100
gram
mager gerookt spek
▢
1
eetlepel
zonnebloemolie
▢
500
gram
broccoliroosjes
▢
1
paprika
▢
1
blikje
maïs
inh. 150 gr, uitgelekt
▢
250
gram
Gruyère
▢
1.5
dl
zure room
Instructies
Boen de aardappelen schoon en schil ze dun (bewaar de schillen).
Snijd de aardappelen in stukken en kook die in 21/2 cm water met zout in 20 minuten gaar.
Verhit de frituurolie, frituur de aardappelschillen goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Bak het spek in een anti-aanbakpan uit, verkruimel het en meng het door de aardappelschillen.
Verhit de (zonnebloem)olie, roerbak de broccoli en de paprikablokjes 5 minuten en meng er de maïs door.
Giet de aardappelen af en stamp ze met de zure room, de geraspte kaas, zout en peper tot puree.
Schep de puree op een schaal, verdeel er het roerbakmengsel omheen en schep het aardappelschil-spekmengsel erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Vlees