Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolistamppot met Oude Kaas en Notenkorst
Een romige broccolistamppot met een knapperige notenkorst en gesmolten oude kaas. Een voedzame en verrassende twist op een klassieke stamppot!
Porties:
4
Bereidingstijd:
35
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Grill (oven)
pureestamper
ovenvaste schaal
Ingrediënten
▢
750
g
kruimige aardappelen
▢
400
g
broccoli
in roosjes, stronk in dunne plakjes
▢
1
vleestomaat
in blokjes, zaadjes verwijderd
▢
4
eetlepels
zure room
▢
1
ei
▢
1
eetlepel
kruidenmix stamppot
zuurkool
▢
1
theelepel
mosterd
▢
100
g
geraspte oude kaas
▢
200
g
gemengde noten
grof gehakt
▢
Zout en peper
naar smaak
Instructies
Schil de aardappelen, snijd ze in kleinere stukken en was ze.
Kook de aardappelen in een pan met een beetje gezouten water in ongeveer 20 minuten gaar.
Snijd de broccoli in roosjes, de stronk in dunne plakjes, en was ze.
Kook de broccoli in een aparte pan met een laagje kokend water in ongeveer 10 minuten gaar.
Was de tomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Hak de gemengde noten grof.
Verwarm de grill van de oven voor.
Giet de aardappelen en broccoli af en stamp ze samen tot een smeuïge stamppot.
Roer de tomatenblokjes, zure room, het ei, kruidenmix, mosterd, de helft van de kaas en de helft van de noten door de stamppot.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de stamppot in een ovenvaste schaal en verdeel de rest van de noten en de geraspte kaas over de bovenkant.
Plaats de schaal onder de hete grill en laat in 6-8 minuten goudbruin worden.
Serveer direct en geniet van deze heerlijke broccolistamppot!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn, zoals een Chardonnay of een Pinot Blanc, past uitstekend bij de romige en hartige smaken van deze stamppot.
Voedingswaarden
Calories:
480
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
18
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Noten
/
Stamppot
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch