Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolitaart 3
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
lage taartvorm (doorsnede ca. 24-26 cm)
Ingrediënten
▢
500
gram
broccoli
▢
zout
peper
▢
100
gram
pistachenootje(s)
gezouten
▢
150
zachte
geitenkaas
eventueel feta*
▢
4
ei
▢
⅛
l
slagroom
▢
2
tl
tijm
▢
1
blik
croissantdeeg
Instructies
Verwarm de oven op 200 graden.
Snijd de broccoli in kleine roosjes, en kook die in ruim kokend waterin ca. 5 minuten beetgaar.
Spoel de broccoliroosjes in een vergiet onder koud stromend water af en laat ze uitlekken.
Pel de pistachenootjes.
Verkruimel de geitenkaas.
Klop de eieren los met de slagroom, tijm, zout en peper.
Roer de geitenkaas en de pistachenootjes erdoor.
Vet een lage taartvorm (doorsnede ca. 24-26 cm) in en bekleed de vorm met het croissantdeeg.
Leg de broccoliroosjes in de vorm en schenk het eimengsel erover.
Bak de taart in het midden van de oven in ca. 30 minuten goudbruin en gaar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch