Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolitaart 6
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
quichevorm
Ingrediënten
Voor de korst:
▢
200
g
bloem of gebuild tarwemeel
▢
100
g
boter
▢
water
▢
snufje
zout
▢
of
snelle oplossing: 4 plakjes diepvriesbladerdeeg
Voor de vulling:
▢
250
g
broccoli
▢
2
eieren
▢
125
ml
creme fraiche
▢
200-250
g
Camenbert
▢
100
g
cashewnoten
▢
peper
Instructies
Snijd de boter door het meel en verwerk het met de vingers of met de kneedhaken van de mixer tot een kruimelige massa.
Doe dan zoveel koud water erbij als nodig is om een goed samenhangende deegbal te krijgen die bij het kneden en verwerken geen barstjes vertoont.
Bekleed met dit deeg, of met de 4 plakjes ontdooid bladerdeeg een vuurvaste quichevorm of een springvorm.
Prik gaatjes in het deeg en bak het 10 minuten voor bij een temperatuur van 200°.
Voor de vulling:
Breng een royale hoeveelheid water aan de kook.
Haal ondertussen van de broccoli de roosjes af en schil de stronk, snijd deze in kleine stukjes.
Was de groente en blancheer deze 5 minuten in het kokende water.
Afgieten en goed laten uitlekken.
Klop eieren en creme fraiche met peper en een heel klein beetje zout los in een kom.
Snijd de camenbert in kleine stukjes.
Verdeel de broccoli over de bodem van de deegbak.
Verdeel hierover de kaas en cashewnoten en schenk tenslotte het ei-creme fraiche mengsel erover.
De taart in 25-30 minuten bij 200° afbakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch