Kook de broccoli 5 minuten in ruim kokend water met een snufje zout.
Spoel de broccoli af onder koud stromend water in een vergiet en laat uitlekken.
Pel de pistachenoten en verkruimel de geitenkaas.
Klop de eieren los met de slagroom, tijm, peper en zout.
Roer de verkruimelde geitenkaas en de pistachenoten door het eimengsel.
Vet een lage taartvorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het deeg.
Leg de broccoliroosjes gelijkmatig verdeeld in de vorm.
Schenk het eimengsel over de broccoli.
Bak de taart 30 minuten in het midden van de oven tot goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Let op bij een koemelkallergie dat er zuivere geitenkaas wordt gebruikt. Geniet van deze smaakvolle en vegetarische broccolitaart met de heerlijke toevoeging van geitenkaas en pistachenoten!Wijnadvies:Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een droge Pinot Grigio.