Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolitaart met Roomkaas en Knapperige Deegkorst
Een eenvoudige en smakelijke broccolitaart met roomkaas en een krokante korst.
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
Bakplaat
Kleine kookpan
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
ketchup
▢
1
teen
knoflook
fijn gesnipperd
▢
3
plakjes
deeg voor hartige taart
▢
150
g
roomkaas
▢
300
g
broccoli
alleen de roosjes
▢
Bloem
voor bestuiven
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Breng een pan water aan de kook met een snufje zout.
Snijd de broccoli in kleine roosjes en blancheer deze 30 seconden in het kokende water.
Spoel de broccoli direct af met koud water en laat uitlekken.
Leg de drie plakjes deeg op een bebloemd werkvlak en rol ze uit tot een rechthoekige lap.
Smeer de ketchup gelijkmatig uit over de deegbodem.
Leg de broccoli-roosjes op de bodem, met rondom een rand van 4 cm deeg vrij.
Verdeel de roomkaas over de broccoli en strooi de gesnipperde knoflook erover.
Breng op smaak met zout en peper.
Vouw de deegrand omhoog en druk deze voorzichtig tussen de broccoli, zodat hij blijft staan.
Leg de taart op een bakplaat en bak 20-30 minuten in de oven tot goudbruin.
Serveer warm als hoofdgerecht of bijgerecht met een hartige salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
22
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
0.7
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Kaas
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch