Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broccolitaart met Walnoten en Gorgonzola
Een knapperige broccolitaart met walnoten en gorgonzola, perfect als vegetarische maaltijd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Kleine kookpan
springvorm 24 cm
deegroller
Ingredients
▢
250
ml
slagroom
▢
3
eieren
▢
50
g
walnoten
▢
500
g
broccoli
▢
100
g
gorgonzola
▢
3
sjalotjes
▢
6
plakjes
deeg voor hartige taart
▢
Bloem
voor bestuiven
▢
Peper
▢
Zout
Instructions
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Hak de walnoten grof.
Snijd de broccoli in kleine roosjes.
Blancheer de broccoli 4 minuten in kokend water en spoel af met koud water.
Pel en snipper de sjalotjes.
Vet een springvorm van 24 cm in en bestrooi licht met bloem.
Bestuif een werkvlak met bloem.
Leg de plakjes deeg op elkaar en rol ze uit tot een ronde lap.
Bekleed de springvorm met het deeg.
Verdeel de walnoten, broccoli en sjalotjes gelijkmatig over de bodem.
Snijd de gorgonzola in kleine stukjes en verdeel deze over de vulling.
Klop de eieren los met de slagroom en breng op smaak met peper en zout.
Giet het eimengsel gelijkmatig over de vulling.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 40 minuten.
Controleer regelmatig; dek af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.
Laat de taart kort afkoelen en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
28
g
|
Protein:
14
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
0.9
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Noten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Herfst
/
Snel te maken
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch