Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Brood met hele tarwekorrels
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
broodmachine
Ingrediënten
▢
75
gram
tarwekorrels
▢
1
theelepel
instantgist
▢
300
gram
tarwebloem
of tarwemeel
▢
200
gram
volkorenmeel
▢
1
theelepel
zout
▢
1
eetlepel
fijne kristalsuiker
▢
25
gram
boter
▢
3½
deciliter
water
▢
Tarwevlokken
om te bestrooien
Instructies
Hele tarwekorrels geven het brood extra textuur en smaak.
Voor deze korrels is alleen het buitenste vliesjes verwijderd, daarom moeten ze eerst worden voorgekookt alvorens ze in het brooddeeg worden verwerkt.
Een mengsel van het tarwebloem en volkorenmeel geeft altijd een mooi resultaat.
Kook de tarwekorrels 20 minuten in rijkelijk water.
Laat ze in een vergiet uitlekken.
Doe de overige ingredienten in het bakblik van de broodmachine, houd de volgorde en werkwijze aan zoals beschreven in de gebruiksaanwijzing.
Voeg de tarwekorrels toe tegelijk met het water.
Zet het bakblik in de broodmachine en stel het apparaat in op basisprogramma met korst naar keuze .
Druk op start.
Bestrijk het deeg voor het bakken met water en bestrooi het met tarwevlokken.
Neem het brood na het bakproces uit de machine en laat het op een taartroostger afkoelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood