Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodje Gehaktbal met Tomaat en Augurk
Een klassiek broodje gehaktbal met sla, tomaat en augurk, perfect voor een snelle en smakelijke lunch.
Porties:
1
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadpan
Ingrediënten
▢
1
blaadje
sla
▢
1
eetlepel
melk
▢
1
eetlepel
paneermeel
▢
1
met boter besmeerd sneetje brood
▢
1
stukje
augurk
▢
1
tomaat
▢
10
gram
boter
▢
40
gram
gehakt
▢
½
dl
water
▢
Nootmuskaat
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Meng het gehakt met paneermeel, peper, zout, nootmuskaat en melk.
Vorm met vochtige handen een stevige bal.
Laat de boter lichtbruin worden in een braadpan.
Bak de gehaktbal rondom bruin (keer voorzichtig).
Zet de vlam klein, doe het deksel schuin op de pan en giet het water op het deksel.
Roer goed tot het bruin van de bodem is opgelost.
Breng de jus aan de kook en laat de gehaktbal 10 minuten gaar stoven.
Leg sla, tomaat en augurk op een bordje.
Serveer de gehaktbal op het brood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met mosterd of mayonaise.
Wijnadvies:
Geen specifieke aanbeveling.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Lunch
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden