Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodje Half om Half: Een Nostalgische Combinatie van Lever en Pekelvlees
Een nostalgisch broodje met een hartige combinatie van gekookte lever en pekelvlees. Niet voor iedereen, maar een favoriet voor liefhebbers!
Porties:
1
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
2
sneden
brood
bij voorkeur bruinbrood
▢
2
plakjes
ongelardeerde runderlever
▢
4
plakjes
pekelvlees
▢
Zout
naar smaak
▢
Peper
naar smaak
▢
Roomboter
Instructies
Besmeer beide sneetjes brood met een laagje roomboter.
Leg 2 plakjes pekelvlees op één van de boterhammen.
Leg de 2 plakjes runderlever bovenop het pekelvlees.
Bedek de lever met de resterende 2 plakjes pekelvlees.
Bestrooi het beleg met een beetje zout en peper naar smaak.
Leg de tweede boterham erop om de sandwich af te maken.
Snijd de sandwich doormidden en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een glas koude pilsner of een stevige rode wijn zoals een Bordeaux kan goed bij dit hartige broodje passen.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Lunch
/
Vlees
Land van herkomst
Nederland