6zongedroogde tomaatjes uit olieBertolli, in stukjes
2eetlepel(s)fijngesneden basilicum
25gjonge bladsla
Instructies
Bak de broodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Klop de eieren los met de melk en peper en zout.
Verhit de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de sjalot 2 minuten op een hoog vuur.
Schep de in dunne reepjes gesneden kipfilet en het eimengsel erdoor.
Bak al omscheppend op een halfhoog vuur totdat het ei net is gestold.
Schep de gedroogde tomaatjes en het basilicum erdoor.
Snijd de broodjes open, verdeel de bladsla en het roerei erover en bestrooi met peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eieren zijn een goede bron van zink, vitamine A, B, D en E en natuurlijk eiwit. Hiervan wordt 90 procent door het lichaam gebruikt. Ter vergelijking: met rundvlees is dat 67 procent en bij linzen 30 procent. Dus af en toe een eitje eten is een gezonde gewoonte.