Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brownie met elitehaver en sinaasappel
AllerHande jubileumnummer 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingredients
▢
300
g
pure chocolade
in stukjes
▢
150
g
roomboter
in blokjes
▢
3
eieren
▢
200
g
basterdsuiker
▢
150
g
zelfrijzend bakmeel
▢
½
sinaasappel
geraspt
▢
125
g
studentenhaver
notenmix, grofgehakt
Instructions
Oven voorverwarmen op 175 °C.
In pan water aan de kook brengen.
Vuur laag draaien.
Chocolade en boter in hittebestendige kom in pan boven net niet kokend water hangen (au bain marie).
Chocolade en boter laten smelten en doorroeren.
In kom eieren met mixer of garde luchtig en dik kloppen.
Suiker door eieren kloppen.
Chocoladeboter, bakmeel en sinaasappelrasp erdoor scheppen.
Elitehaver door beslag mengen.
Beslag in bakvorm scheppen en ca. 40 minuten in oven bakken, tot buitenkant van deeg stevig is, maar kern nog smeuïg.
Brownie uit oven nemen en laten afkoelen.
Mes langs zijkanten van bakvorm halen, snijplank erop leggen en samen keren zodat brownie zonder te breken uit vorm glijdt.
Brownie in 16 vierkantjes snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel serveren met ongezoete, geklopte slagroom.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cupcakes / Muffins
/
Lunch
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch