Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Bruine bonensoep met uien-preibroodjes
Deze extra gevulde soep is uitermate geschikt om tijdens een balansdag te eten. Met de ui, de wortel, de bruine bonen en de prei bevat hij lekker veel vezels en geeft hij een vol en verzadigd gevoel.
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soeppan
Ingrediënten
▢
2
eetlepls olijfolie
▢
4
uien
in ringen
▢
2
teentjes
knoflook
gesnipperd
▢
1
eetlepel(s)
kerriepoeder
▢
1
theelepel
gemalen komiujn
djinten
▢
400
g
winterwortels
in plakjes
▢
1
por bruine bonen à 700 g
▢
1
l
kruidenbouillon
van tabeltten
▢
2
preien
in ringen
▢
peper
▢
zout
▢
4
pitabroodjes
Instructies
Verhit 1 eetlepel olie in een soeppan en bak 1 ui met de knoflook al omscheppend in ± 5 minuten glazig.
Voeg het kerripoeder, komijn en de wortelplakjes toe en bak ze 3 minuten mee.
Speol de bruine bonen in een zeef en laat ze uitlekken.
Voeg de bruinde bonen en de bouillon toe en breng alles aan de kook.
Laat de soep 20 minuten zachtjes koken.
Fruit intussen de rest van de uien en de helft van de prei in de rest van de olie goudgeel en glazig.
Roer de rest van de prei door de soep en breng de soep en het ui-preimengsel op smaak met peper en zout.
Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzing op de verpakking en vul ze met het ui-preimengsel.
Schep de soep in kommen en serveer met de gevulde broodjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch