Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bruine bonensoep uit Brazilië
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
400
gram
bruine bonen
▢
1
laurierblad
▢
4
gesnipperde teentjes
knoflook
▢
mespunt
cayennepeper
▢
0.5
sinaasappel
de schil er van
▢
150
gram
gekookte ham
in dobbelsteentjes gesneden
▢
200
gram
ontbijtspek
in dobbelsteentjes gesneden
▢
2
gesnipperde
ui
▢
1
grote
sinaasappel
▢
2
eetlepelsgehakte
peterselie
▢
250
gram
corned beef
kleingesneden
▢
1
klein blikje
cocktailworstjes
▢
zout
▢
vers
peper
Instructies
Was de bruine bonen goed en laat ze een nacht weken in koud water.
Vul het weekwater aan tot 2 1/2 liter.
Breng de bonen in het water aan de kook.
Voeg het laurierblad toe met de knoflook, cayennepeper en de sinaasappelschil.
Laat de bonen op laag vuur 1 uur doorkoken.
Voeg dan de ham met het spek en de uien toe en laat de soep nog 30 minuten zachtjes doorkoken.
Schil de sinaasappel, snijd hem in ronde plakken en snijd deze doormidden. Voeg de stukjes sinaasappel aan de soep toe en laat ze 10 minuten meekoken.
Voeg tegelijkertijd de peterselie met de corned beef en de worstjes toe.
Verwijder na 10 minuten het laurierblad en de sinaasappelschil en breng de soep op smaak met zout en peper.
Bij deze soep kunt u drooggekookte rijst serveren, waarvan iedereen naar wens kan nemen. De rijst wordt door de soep geroerd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
Land van herkomst
Brazilië