Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brunede kartofler
karamel aardappelen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
750
g
gekookte krieltjes
▢
125
g
suiker
▢
8
eetlepel(s)
boter
Instructies
Smelt de suiker in een flinke braadpan bij lage hitte.
Laat het een paar minuten sudderen totdat het een lichte karamelkleur krijgt.
Laat de suiker niet te donker worden, dan wordt ze bitter.
Roer de gesmolten boter er door heen.
Voeg daarna zoveel aardappelen toe dat ze nog makkelijk kunnen bewegen.
Blijf steeds roeren zodat de aardappelen aan alle kanten worden bedekt met een karamellaagje.
Neem de hete gecaramelliseerde aardappelen uit de pan en doe ze in een verwarmde schaal.
Herhaal dit proces net zo lang tot alle aardappelen klaar zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst
Zweden