Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bruschetta met blauwaderkaas en vijgen
Porties:
12
stuks
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
vloeibare honing
▢
1
dl
rode port
▢
3
verse
vijgen
▢
3
ciabattina's
voorgebakken
▢
1
zakje
rucolasla
30 g
▢
200
g
stilton
in plakjes
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Grill voorverwarmen op hoogste stand.
In schaaltje honing door port mengen.
Vijgen elk in 4 partjes snijden en ca. 10 minuten in portmengsel laten marineren.
Ciabattina's opensnijden en elk stuk halveren.
Broodjes vlak onder grill in ca. 3 minuten bruin roosteren, halverwege keren.
Laten afkoelen.
Rucola en stilton over broodjes verdelen.
Partjes vijg uit port nemen en op bruschetta leggen.
Bestrooien met zwarte peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geen vijgen? Verse vijgen zijn alleen in het najaar te koop.
Je kunt ze vervangen door stukjes peer of perzik.
Voedingswaarden
Calories:
135
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Fruit
/
Hapjes
/
Kaas
Land van herkomst
Fusion
Jaargetijde:
Snel te maken