Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Kleiner
Normaal
Groter
Bruschetta met tapenades, pesto
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
Turks brood
of Marokkaans brood of een groot stokbrood of ciabattabrood
▢
olijfolie
extra vergine
▢
tapenade
van groene olijven
▢
tapenade
van zwarte olijven
▢
groene pesto
▢
rode pesto
▢
ansjovis
uit blik
▢
plakken
tomaat
▢
plakken
mozzarella
▢
plakken
rauwe ham
▢
pijnboompitten
geroosterde
Instructies
Gebruik voor het maken van bruschetta - Italiaans geroosterd brood - bij voorkeur oud brood.
Dat geeft het beste resultaat.
Snijd het brood in plakken van 3 cm.
Snijd deze plakken weer in stukken van ca. 10 cm lang.
Besprenkel de sneetjes brood royaal met een goede olijfolie en laat de olie even intrekken.
Leg de sneetjes brood op een met aluminiumfolie bedekt ovenrooster.
Plaats de sneetjes onder de ovengrill en rooster ze aan beide kanten lichtbruin en knapperig.
Laat ze afkoelen en bewaar ze desgewenst in een koektrommel.
Besmeer de bruschetta met verschillende soorten beleg.
Bijvoorbeeld met een beetje tapenade, of een likje pesto.
Leg een plakje rauwe ham of een plakje tomaat en mozzarella op het brood.
Of een plakje tomaat met één of meer ansjovisjes.
Tapenade, pesto, ham en tomaat kunnen worden bestrooid met pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer knapperige bruschetta - zonder beleg - bij (Italiaanse) soep.
Wijnadvies:
Verdicchio, pinot grigio, Spaanse of Zuid-Franse witte of roséwijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Brood
/
Hapjes
/
Tapas
/
Warme hapjes
Land van herkomst
Italië